top of page

Eiropas Dienas Austrijā , Lincā 2019.gadā



Šogad septembra beigās noritēja Eiropas Dzelzceļnieku asociācijas (A.E.C.) Eiropas Dienas Austrijā, Lincā. Kā vienmēr, sākumā bija Administratīvās Padomes sēde, kurā tika apstiprināts 2019.g. budžets un analizēta 2019.gada plāna izpilde, kā arī nākošā gada darba plāni, tika pieņemts budžeta projekts 2020.gadam un priekšlikumi Eiropas Dienām līdz 2022.g. Tika izskatīti jautājumi par A.E.C. dalībvalstu paplašināšanu, īpaši Balkānu valstīs, kā arī jaunatnes piesaistīšana A.E.C. biedru sastāvā. Tika pārrunāts iespējamais A.E.C. scenārijs pēc ’BREKSITA’.

Austrijas sekcija piedāvāja ļoti interesantu un tematiski piesātinātu programmu. Ļoti interesants bija “Ars Electronica Center” apmeklējums, kur varēja iepazīsies ar inovatīvām tehnoloģijām un nākotnes elektronikas perspektīvām.

Vērtīga bija iepazīšanās ar pasaulslavenā Austrijas uzņēmuma “Plasser & Theurer” jaunāko produkciju un rūpnīcas prezentācijas filmu – kā suvenīru saņēmām kartiņas ar rūpnīcas produkcijas foto. Apmeklējām arī mākslas muzeju, kuru firma sponsorē.

Apmeklējām Verchdorfu, Gmundner Bahn ar interesantiem vietējiem vilcieniņiem un pēc nelielas ekskursijas ar kuģīti braucam pa ezeru Traunsee uz pusdienām un pēc tam uz slaveno keramikas rūpnīcu. Austrieši uzskata, ka katrā mājā viņiem obligāti ir kaut kas no šīs rūpnīcas.

Bija ļoti interesanta ekskursija uz Ampflwang un dzelzceļa muzeja apmeklējums, kurā ir ļoti plaša vēsturisko vilcienu, dzelzceļa tiltu un staciju modeļu kolekcija. Ar dažiem vēsturiskiem vilcieniem muzejs organizē ekskursiju braucienus.

Nākama diena bija ekskursija uz Freistadt / Kerchbaum un braukšana ar zirgu “dzelzceļu”, vietējā vēsturiskā dzelzceļa muzeja eksponātu apskate.

2020.gadā Eiropas Dienas ir paredzēts organizēt Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā.


bottom of page