top of page

2015 - A.E.C. Eiropas Dienas Spānijā



No 28. septembra līdz 2. oktobrim Torremolinosā Spānijā notika Administratīvas padomes (AP) sēde un Eiropas Dienas (ED). ED bija veltītas Andalūzijas dzelzceļa 150.gadadienai.

Šoreiz piedalījās pārstāvji no Austrijas, Beļģijas, Francijas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Rumānijas, Spānijas, Vācijas – aptuveni 100 delegāti.

Neoficiāli piedalījās arī cilvēki no Itālijas. 2014.gadā septembrī Ģenerālajā Asamblejā Rumānijā Itālijas sekcija oficiāli tika izslēgta no Eiropas Dzelzceļnieku Asociācijas par Statūtu neievērošanu. Pašlaik itālieši sadalījās divas grupās un daļa mēģina izveidot jaunu sekciju, kura oficiāli pievienosies mūsu starptautiskajai A.E.C. Otra daļa paliks ka vietēja nevalstiska organizācija.

Spānijas sekcijas Viceprezidents Julio Alvarez – Madrides Universitātes profesors - ziņoja par Spānijas dzelzceļa aktualitātēm un drošību uz dzelzceļa.

Administratīvas padomes laikā Austrijas sekcija prezentēja žurnālu VEREINSINFORMATIONEN „UNSERE VEREINIGUNG”, Vācijas sekcija arī prezentēja sekcijas žurnālu „SHIENE EUROPAS” OFFIZIELLES MITTEILUNGSBALTT.

Diemžēl netika apstiprināts 2016.gada budžets un šim jautājumam tiks veltīta atsevišķa virtuālā Administratīvās padomes sēde.

Sēdes laika Vācijas sekcijas prezidents iepazīstināja mūs ar ED programmu 2016.g. pavasarim. Paredzēts Eiroparlamenta apmeklējums Strasbūrā.

ED laikā mēs apmeklējām vienu no pirmajām dzelzceļa stacijām – Bobadilla, Antekeras pilsētā, kur mums demonstrēja arī tagadējo dzelzceļa kustības shēmu šajā rajonā un mēs tur sagaidījām ātrgaitas vilcienu. Malagā mēs apmeklējām Motormuzeju, kurā ir organizēta fotoizstāde veltīta 150.dzelzceļa gadadienai.

Protams, mums parādīja Rondu ar vēršu cīņu arēnu, ka arī labāko fermu ar unikālām vēršu un zirgu šķirnēm (vērši -Toro Bravo un zirgi pikadoriem – Pura Raza Espanola). Un, protams, vakariņas baudījām flamenko pavadījumā!


bottom of page