top of page

2004.gada 25.- 27. februarī Vācijā norisinājās starptautisks seminārs

Pēc Eiropas Dzelzceļnieku asociācijas Latvijas sekcijas priekšlikuma ar LR Satiksmes ministrijas atbalstu un TAIEX finansējumu 2004.gada 25.- 27. februarī Vācijā norisinājās starptautisks seminārs par tēmu : “Reģionālo dzelzceļu vadības un ritošā sastāva attīstības tendences” (Development Trends in Regional Railway Managment and Rolling Stock).

Seminārā piedalījās 80 dalībnieki , kuri pārstāvēja 17 Rietumeiropas un Austrumeiropas valstis. Latvijas delegācijas sastāvā bija 7 vadītāji un vadošie speciālisti no valsts a/s “Latvijas dzelzceļš”, LR Valsts tehniskās inspekcijas , a/s “Pasažieru vilciens” un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas.

Noklausoties virkni saturīgu referātu un piedaloties diskusijās, kā arī personiskās pārrunās ar semināra dalībniekiem, izdevās iepazīties ar pasažieru ritošā sastāva jaunāko modernizācijas pieredzi un attīstības tendencēm Vācijā, Zviedrijā, Francijā un citās Eiropas valstīs.

Secinājums pēc semināra – Eiropas valstīs praktiski visur tiek veikta pasažieru motorvagonu ritošā sastāva modernizēšana, līdz ar to palielinot ritošā sastāva kalpošanas laiku, kā arī tiek uzlabots ritošā sastāva dizains un pasažieru apkalpošanas serviss.

Šoreiz izdevās ne vien daudz dzirdēt, bet arī redzēt, jo semināra organizētāji bija gādājuši par iespējām apmeklēt vienu no BOMBARDIER TRANSPORTATION koncerna filiālēm - vagonbūvju rūpnīcu Gerlicē (Görlitz) , kā arī iepazīties ar lokomotīvju remonta rūpnīcu un elektriskā ritošā sastāva depo Kotbusā (Cottbus).

bottom of page