top of page

Valdes sēde 2011. gada 15. jūlijā



2011. gada 15. jūlijā notika LDzB Valdes sēde , kas šoreiz tika rīkota - Rēzeknē.


Valdes sēdē tika risināti ierastie jautājumi - biedru skaita izmaiņas, par ekskursijām, apspriesti gaidāmie pasākumi, kā arī sēdes beigās Māris Riekstiņš pastāstīja par dzelzceļa attīstības koncepciju un Jānis Pētersons - par jauno vilcienu iepirkuma konkursa norises gaitu.


Šajā valdes sēdē tika apstiprināti 14 jauni biedri, līdz ar to biedru skaits pašreiz ir sasniedzis 925.


Tika izteikts priekšlikums rīkot ekskursijas par dzelzceļu tematiku, iekļaujot arī ekskursiju maršrutā kādus dzelzceļa objektus. Šajā sakarā tika izteikts aicinājums atrast iespēju apmeklēt kādu no pamestajiem kūdras purvu šaursliežu dzelzceļiem.


Kā jau zināms, pēc 4 gadu pārtraukuma, šogad notiks Dzelzceļnieku biedrības rīkotie sporta svētki. Uz šo brīdi pagaidām ir pieteikušās 4 komandas, kas kopumā sastāda 60 dalībniekus, sagaidāms, ka kopējais dalībnieku skaits varētu sasniegt 200. Tika atgādināts, ka sporta svētki, kā arī citi biedrības pasākumi, nav paredzēti tikai biedrības biedriem, bet gan visiem dzelzceļniekiem. 6. augustā plkst. 8:00 no Turgeņeva 14. būs autobuss, kas nogādās dalībniekus uz sporta svētku norises vietu un atpakaļ. Taču, tā ka vietu skaits autobusā ir ierobežots, lūgums nodaļu vadītājiem pieteikties savlaicīgi.


10. septembrī notiks inženieru dienas. Tās tiks rīkotas Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Lūgums interesentiem par inženieru dienu apmeklējumu pieteikties savlaicīgi pie organizatoriem.


Pēc valdes sēdes Rēzeknes stacijas priekšnieks Sergejs Karpovs organizēja jaunās stacijas Rēzekne III apskati. Tika apskatīta stacijas ēka un tās "lepnums" - pneimopasts, pa kuru ienākošo vilcienu mašīnisti nosūta kravas dokumentāciju, kas pa to ceļo vairāku kilometru garumā.


bottom of page