top of page

Sporta pasākums Aktīvās Atpūtas Alternatīva 2012. gadā

Šā gada 21. un 22. jūlijā LDzB organizēja sporta pasākumu Aktīvās Atpūtas Alternatīva, kas atkārtoti notika atpūtas bāzē „Saulītes” – Daugavas krastā. Pasākums tika atklāts ar LDzB valdes priekšsēdētāja J. Pētersona uzrunu un pirmo reizi tika pacelts mūsu biedrības karogs. Pasākumu atkārtoti vadīja LDzB valdes locekļi P.Svilāns, Ā.Tunķelis un A. Bite. Šogad piedalījās 10 komandas, kas bija par vienu komandu vairāk nekā iepriekšējā gadā.


Tās bija:

  • ĢEDI (direkcijas nodaļa);

  • Abrenes Akadēmijas Absolventi (Ritošā sastāva serviss);

  • Bānītis (dejotāji no deju kolektīva „Bānītis”);

  • Dīzelis (Rīgas valsts dzelzceļa tehnikums);

  • Kreisais manevrs („Pasažieru vilciens” nodaļa);

  • Kabas (Skrundas stacijas nodaļa);

  • Dikij Dikij Zapad (no Liepājas);

  • Vidzeme (Rīgas ekspluatācijas iecirknis);

  • Īpaši sportiski cilvēki (ISC nodaļa);

  • ZDL (dzelzceļnieki no Mangaļu stacijas).



Šogad laika apstākļi nebija tik labvēlīgi kā pagājušā gadā, vairākas reizes sportošana bija jāpārtrauc lietus dēļ, tomēr visās ieplānotajās disciplīnās tika noskaidroti uzvarētāji.


Lielākās cīņas bija futbolā, volejbolā un tautas bumbā. Veiksmīgs izrādījās šā gada jaunievedums futbolā, kur futbolistiem bija jāspēlē gumijas zābakos, kas krasi samazināja traumatismu. Kopvērtējumā 3. Vietu izcīnīja komanda „ZDL”, kas piedalījās pirmo reizi. 2. Vietu izcīnīja komanda „Vidzeme”. 1. Vietu atkārtoti izcīnīja „Abrenes Akadēmijas Absolventi” pie kuriem atkal glabāsies ceļojošais kauss.


Uzvarētāju komandas kapteinis A. Bite pasakās komandai par ieguldīto darbu un valdes priekšsēdētājai S. Bergai par komandas atbalstu.


Šogad pirmo reizi tika atzīmēta komanda, kuras sastāvā bija visvairāk LDzB biedru un tā bija komanda „kreisais manevrs” ar 11 LDzB biedriem.


Organizējot sporta pasākumu īpaši tika domāts par aktīvu un radošu darbību bērniem. Mazajiem sportistiem bija iespēja izcīnīt medaļas četrās sporta disciplīnās – lēciens ar lecamauklu, basketbolā, granātas mešanā un apļošanā. Tāpat bērniem bija iespēja darboties radošajās darbnīcās, kur tapa skaisti darbiņi no ģipša, krāsainajām smiltīm un vilnas. Liels prieks bērniem bija arī par piepūšamo slidkalniņu.


Otrās dienas sacensībās makšķerēšanā atkārtoti uzvarēja Genādijs Glušins. Zolītes turnīrā, kas arī notika pirmo reizi uzvarēja Dzintars Laizāns.


Kaut arī konkurence valdīja sportojot, tā izzuda visiem līksmi dejojot zaļumballē. Izsaku lielu pateicību visiem, kuri piedalījās, īpaši lielu paldies tiem, kuri palīdzēja organizēt un vadīt šo pasākumu, tāpat pasakos par ieguldīto darbu medicīnas darbiniekiem, bērnu pedagogiem un cilvēkiem kuri sagādāja diplomus un balvas. Komandu izcīnītie rezultāti ir apskatāmi kopvērtējumu tabulā.




Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page