top of page

Rudens psihologa dienas

Šogad Rudens Psihologa dienas ietvaros, 14.novembrī Ogrē un 15.novembrī Rīgā, LDzB SC psiholoģe bija uzaicināta uz A/S “Pasažieru vilciens” konduktoru-kontrolieru nodaļu.

Lai strādātu par konduktoru-kontrolieri, nepieciešama fiziska un psiholoģiska izturība, spēja veikt monotonu darbu, atbildība, komunikācijas prasmes.

Konduktoriem-kontrolieriem jāstrādā ar lielu cilvēka plūsmu. Daži pasažieri var izturēties rupji pret konduktoru, un tas var ietekmēt kā fizisko tā arī psiholoģisko veselību.

Mans uzdevums bija iepazīstināt un parādīt psiholoģiskās palīdzības un pašpalīdzības metodes un tehnikas.

Tika demonstrēta prezentācija, parādīti paņēmieni un metodes, kas palīdz pašam konduktoram un citiem stresa situācijās. Daži kontrolieri varēja uzreiz pārbaudīt piedāvātās metodes uz sevi. Ikvienam ir svarīgi zināt, kas notiek, ko vajag piemērot un kā palīdzēt sev, lai saglabātu savu psiholoģisko veselību. Katrs var izvēlies tieši tos paņēmienus, kas būtu piemēroti pašregulācijai tieši viņam.

Bet, ja nesanāk tikt galā pašam, vienmēr var griezties pēc palīdzības mūsu LDzB Sertificēšanas centrā (Dzirnavu ielā 147/3, tel. 29961175) un psihologs palīdzēs risināt Jūsu problēmu. Šīs pakalpojums ir bezmaksas.

Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page