top of page

Lietuvas dzelzceļa inženieru svētki Ignalinā


Šo piektdien 29.jūnijā pilsētā Ignalinā noticis dzelzceļa inženieru savienības (LGIS) rīkotais inženieru kongress. Kā īpašie kongresa viesi tika aicināti Latvijas Dzelzceļnieku biedrības Inženiertehniskās apvienības kolēģi ar tās priekšsēdētāju M.Riekstiņu priekšgalā un Dņepropetrovskas valsts dzelzceļa transporta universitātes vadība kopā ar rektoru profesoru Oleksandru Pšiņko.


Kongress sācies ar to, ka balsojuma kārtībā tika pieņemti LGIS statūti. Tad kinologi un viņu četrkājainie draugi nodemonstrēja viesiem un dalībniekiem lielisku dresūru, kā arī aizturēja bīstamu noziedznieku skatītāju acu priekšā. Tālāk notikušas sacensības. Kongresa ietvaros tika atzīmēta dzelzceļa Inženieru diena, kas atgādināja LDZ rīkotās inženieru dienas un sporta svētku apvienojumu – komandām tika sagatavoti gan fiziskie, gan arī intelektuālie pārbaudījumi. Komandas sacentās ‘jautrajā futbolā’, ‘aklajā volejbolā’ un strītbolā, bet vēlāk atbildēja uz visdažādākajiem jautājumiem par dzelzceļu, vēsturi, mūziku un apkārtējo vidi. Noslēgumā lietuviešu tautas deju kolektīva pavadībā notika uzvarētāju apbalvošana. Organizatori atzinušies, kas dažas idejas aizņēmušies no mums, pagājušogad būdami viesi inženieru dienas pasākumā, kas norisinājies Dzelzceļa muzejā.


Pasākumā valdīja patīkama un draudzīga atmosfēra, bija ļoti paveicies ar laikapstākļiem, un, protams, ļoti veiksmīgi tika izvēlēta pasākuma vieta – bērnu atpūtas bāze, kur dabas apskauti inženieri varēja labi padomāt, pasportot un atpūsties. LG inženieru apvienības pārstāvji pieņēmuši LDZ uzaicinājumu šī gada 8.septebra Inženieru dienā un šogad solījuši piedalīties jau nevis kā viesi, bet kā dalībnieki un jau vēlas sākt gatavoties pasākumam.


Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page