top of page

LDzB Ugāles nodaļas pasākums Ventspils 3. vidusskolas skolniekiem - Ceļvedis profesiju pasaulē

Šonedēļ, 13. oktobrīrī, Ventspils 3. vidusskolā notika bezmaksas profesionālās orientācijas treniņš jauniešiem "Ceļvedis profesiju pasaulē", ko organizē LDzB Ugāles nodaļa sadarbībā ar Ventspils 3. vidusskolu, Ventspils biedrību "Kultūras Diplomātija" un LDzB Sertificešanas centra darbiniekiem, LDzB karjeras attīstības centra vadītāju Irēnu Panasinu un profesiju psiholoģu Ritu Osipovu.

Jaunieši profesijas izvēlē balstās uz mītiem un stereotipiem. Bieži vien par savas nākotnes profesijas izvēles kritērijiem jaunieši izvēlas draugu ieteikumus, mēdiju radītos stereotipus, personiskos novērojumus un dažādu neobjektīvu informāciju, radot darbaspēka piedāvājumam neatbilstošu profesiju pārprodukciju. Aptuveni 1/5 jauniešu pamet studijas vai maina studiju virzienu pirmā mācību gada laikā, jo saprot, ka izvēlētā joma/profesija nav viņiem atbilstoša un viņi tajā nespēs sevi realizēt. Pietiekami daudz ir arī to jauniešu, kas šādas studijas pabeidz un pēc tam nav pietiekami motivēti strādāt izvēlētajā profesijā. Rezultātā nepareiza profesijas izvēle noved pie bezdarbnieku rindu papildināšanas.

Lai šos mītus kliedētu un šo skarbo realitāti mazināt, šī semināra laikā jaunieši spēlējot un izpildot dažādus testus uzzināja kā rīkoties izvēloties profesiju, kā arī izvēlētās profesijas īpatnības un īpašības. Mēs pateicamies Irēnai un Ritai par jauki pavadīto laiku un profesionāli novadīto treniņu, un domājam ka mūsu jauniešiem nākotnē viss izdosies ar pareizo ievirzi profesijas izvēlē.

Profesionālās orientācijas treniņu jauniešiem "Ceļvedis profesiju pasaulē", jau trešo gadu organizē LDzB Ugāles nodaļa sadarbībā ar LDzB Sertificešanas centra darbiniekiem, LDzB karjeras attīstības centra vadītāju Irēnu Panasinu un profesiju psiholoģu Ritu Osipovu.


Pasākuma foto skatīties šeit!

bottom of page