top of page

LDzB Sertificēšanas centrā studenti no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes




Šī gada 04.novembrī LDzB Sertificēšanas centru apmeklēja studenti – maģistri, nākamie karjeras konsultanti, no Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes.

Karjeras konsultanta darbs ir palīdzēt cilvēkam izvēlēties piemērotāko profesiju, tāpēc viņiem bija ļoti interesanti uzzināt, kā notiek dzelzceļa speciālistu psihofizioloģiskā profesionālā piemērotības novērtēšana. Prezentācijas laikā studenti tika iepazīstināti ar to kādas profesionāli nozīmīgas īpašības ir svarīgas mašīnista un mašīnista palīga, stacijas dežuranta un vilcienu kustības dispečera profesijām.Tika demonstrēta arī trenažiera “Horizonts” treniņa programma, kur var trenēt nepieciešamās profesionāli nozīmīgās īpašības. Daži studenti izmēģināja un patrenēja šīs profesionāli nozīmīgās īpašības (PNI) izmantojot trenažieri “Horizonts”.

Topošie karjeras konsultanti piekrita tam, ka mašīnista un mašīnista palīga, stacijas dežuranta un vilcienu kustības dispečera profesijām ir vajadzīgas ne tikai zināšanas, bet arī noteiktas profesionāli nozīmīgas īpašības.


Profesiju (amatu) psiholoģe Rita Osipova

bottom of page