top of page

LDzB ITB brauciens uz Tallinas dispečercentru

15. jūnijā LDzB ITB rīkoja braucienu uz Tallinas vienoto dispečercentru. Šis brauciens bija aktuāls, jo Rīgā nesen arī tika izveidots vienotais dispečercentrs. Braucienā piedalījās 16 cilvēki, pārsvarā LDzB ITB sekciju vadītāji un dispečeri.


Pirms dispečercentra apmeklējuma mēs paguvām apskatīt Tallinas vecpilsētu. Paldies Sergejam Čigakam par gida lomas uzņemšanos vecpilsētas apskatē. Interesanti bija uzzināt, ka ir tāds viens punkts Vecpilsētas laukumā tikai no kurienes ir redzami 5 pilsētas torņi.


Dispečercentrs aizņem daļu no biroju ēkas, kas atrodas netālu no Tallinas centrālās stacijas. Tajā mūs sagaidīja vecākais Igaunijas dzelzceļa dežurants Romāns Kovaļovs. Telpas centrā atrodas darba vietas 4 iecirkņu dispečeriem (Latvijā to ir 8). Malās atrodas energodispečeri, sakaru un ceļu distances dispečeri. Uz sienas tiek projicēti divi operatīvā stāvokļa attēli.


Sarunas gaitā Romāns Kovaļovs pastāstīja, ka Igaunijā ir divi kravu pārvadātāji ERS un EVRCargo. ERS pārvadā tikai divu uzņēmumu kravas – Transoil un NDS. Uz robežas lokomotīves brigāde tiek mainīta un tā pati lokomotīve dodas tālāk Igaunijas vai, atpakaļ, Krievijas virzienā. EVRCargo vienā sastāvā var pārvadāt dažādu pārvadātāju kravas, šajā gadījumā tie viens otram pārvadājumus garantē ar savstarpējām garantijām.


Pasažieru pārvadājumus veic trīs uzņēmumi – Edelaroudtee, Elektriraudtee un GoRail. Edelraudtee veic dīzeļvilcieni Narvas, Tartu un Valgas virzienos. GoRail veic starptautiskos pārvadājumus uz Tallinu un Sanktpēterburgu, lai gan uz Sanktpēterburgu kursē dīzeļvilciens, kas ceļā pavada 7 stundas.


Atpakaļceļā iegriezāmies Pērnavā, kas bija neparasti klusa piektdienas vakaram.

Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page