top of page

Latvijas Dzelzceļnieku Biedrības inženiertehniskās apvienības (LDzB ITA) - Inženierdienas 2011



Sestdien, šā gada 10.septembrī jau 11. reizi notika LDzB ITA organizētais pasākums Dzelzceļa Inženierdienas 2011, kas šoreiz norisinājās Rīgā, LDz vēstures muzejā un kurā spēkiem mērojās četras komandas – no Daugavpils, Rīgas, Liepājas un Jelgavas. Pasākumu kopumā apmeklēja ap 170 dzelzceļa entuziastu, tajā skaitā pārstāvji no LIETUVOS GELEŽINKELIAI (LG). Ņemot vērā Inženierdienām izvēlēto dislokācijas vietu – muzeju, atbilstoši tika noteikts arī pasākuma tematiskais nosaukums „Tas viss bijis ir nesen, tas viss bijis tik sen”. Inženierdienu organizatori komandām tika sagatavojuši virkni atjautības un inženiertehnisku pārbaudījumu. Daļu no uzdevumiem komandas bija sagatavojušas mājās, daļa pārbaudījumu bija konkrētu prātulu un dzelzceļniecisku darbu risināšana vēstures muzeja teritorijā. Komandu priekšnesumus vērtēja ļoti kompetenta un viedokļos nepielūdzama žūrija, kuras sastāvā bija Lietuvas dzelzceļa kompānijas (LG) pārstāvis S.Kubilis, no Latvijas puses – M.Riekstiņš, S.Surgante, T.Altbergs, A.Zjatkovs. Pasākuma laikā nu jau tradicionāli tika godināti gada LABĀKIE INŽENIERI, bez tam kā profesionāli pašdarbnieki uzstājās arī dzelzceļnieku vidējās paaudzes deju kolektīvs „BĀNĪTIS”, savukārt par muzikālo baudījumu rūpējās profesionāls dzīvās mūzikas džeza kolektīvs „Dixieland Hot Express” no Daugavpils.



Jāatzīmē, ka īpaši gan konkursantiem, gan arī skatītājiem patika pārbaudījums svaigā gaisā, kurā komandas guva pilnvērtīgu iespēju sevi apliecināt „Dzelzceļnieku stafetē”, kas sastāvēja no četriem etapiem – brauciena ar rokas drezīnu, vagonu sastāva savienotājšļūtenes atkabināšana/ piekabināšana, ūdens ekipēšana vilces ritošajam sastāvam un kravas iekraušana vagonā pie nosacījuma, ka krava neiziet no vagona gabarītiem.


Apkopojot visu konkursu rezultātus, komanda no Liepājas ieguva IV vietu, Daugavpils III vietu, Rīga II vietu, bet Jelgavas komanda šogad izcīnīja godpilno I vietu.


Izmantojot izdevību, izsaku pateicību visu komandu pārstāvjiem par radošiem, atraktīviem, muzikāliem un lieliski sagatavotiem priekšnesumiem kā arī izrādīto neizsīkstošo azartu inženiertehnisko pārbaudījumu veikšanā. Liels paldies visiem pasākuma atbalstītājiem un organizatoriem, jo īpaši – Nataļjai Silai, Mārim Riekstiņam, Jevgenijam Pučinskim, Sergejam Čigakam un Artūram Bitem. Paldies arī muzeja pārstāvjiem par sirsnīgu uzņemšanu un telpu atvēlēšanu. Uz tikšanos nākamajās Inženierdienās 2012. gadā Virognā!




Ārijs Tuņķelis, LDzB Valdes pārstāvis.



bottom of page