top of page

Latvijas dzelzceļa Inženieru diena 2023


8.decembrī, LIDO atpūtas centrā, Rīgā notika 22. Latvijas Dzelzceļnieku biedrības (LDzB) Inženiertehniskās apvienības (ITA) rīkotie Inženieru dienas svētki. Pasākums pulcēja kolēģus un draugus no Rīgas, Liepājas, Daugavpils un Jelgavas, kopā mēs bijām 63 gudras galvas. Tostarp trīs šī gada labākie inženieri: Andrejs Melderis - Rīgas valsts tehnikuma Dzelzceļa nodaļas profesionālo priekšmetu pasniedzējs specialitātē Lokomotīvju saimniecības tehniķis, Nikolajs Faļēvičs - LDz Tehniskās vadības direkcijas Tehniskās un būvniecības daļas vecākais būvinspektors un Nilss Rinalds Lācis - SIA RSS Iekšējās kontroles un risku vadības daļas galvenais speciālists lokomotīvju remonta jautājumos.

Patīkami pārsteidza komandu gatavība sacensties zināšanās un atjautībā par tradicionālajiem ceļojošajiem kausiem, jo šogad dalībai pieteicās 7 komandas: “Kaimiņi”, “Asmens”, “EP in Black” un “CARGO POWER” no Rīgas, “Latgale” no Daugavpils, “Septiņos vējos” no Liepājas un “Mītava” no Jelgavas. “Latgale”, “Mītava” un “Septiņos vējos” ir pieredzējušas komandas, kuru pārstāvji atrodami Inženieru dienas pirmsākumos. Piemēram, komandas “Latgale” nosaukums nāk no tālā 2004.gada, kad Inženieru diena notika 4 reizi, tas bija Jelgavā, toreiz komandas tika devētas pēc Latvijas kultūrvēsturisko novadu nosaukumiem. Daudzus gadus ar savu klātbūtni priecē Jelgavas un Liepājas komanda. Rīgas komanda ir piedzīvojusi restrukturizāciju un rebrendingu, pēdējos gados pieteicās pavisam jaunas komandas – “EP in Black”, “Asmens” un šī gada debija  - “CARGO POWER” komanda. Lai gan komanda “Asmens”, šogad piedalījās tikai otro reizi, pagājušajā gadā ieņemot 3.vietu, šogad šī komanda ieguva godpilno pirmo vietu. Otrajā vietā ir pieredzējusi komanda no Rīgas “Kaimiņi”, kas otrās vietas kausu bija atveduši uz pasākumu un dienas beigās arī aizveda to atpakaļ. Un trešajā vietā šogad – Liepājas “Septiņos vējos”.

Kopumā bija izdevies lielisks pasākums. Tā bija iespēja satikties, nerunājot par darba problēmām, bet gan aizrautīgi kopā veicot dažādus uzdevumus,  daloties tuvojošos Ziemassvētku noskaņās. Paldies LDzB valdes priekšsēdētājam Mārim Riekstiņam un LDzB ITA priekšsēdētājam Ārijam Tuņķelim par atbalstu pasākuma organizēšanā un tradīciju saglabāšanā, gadu no gada pulcējot inženierus uz mūsu īpašajiem svētkiem. Paldies LDzB biedriem Dmitrijam Solovjovam, Romanam Jefanovam un Jevgenijam Pučinskim par viņu entuziasmu un ieguldīto darbu pasākuma organizēšanā.

 

Nataļja Solovjova

Inženieru dienas organizētāja

 

bottom of page