top of page

Līgo un retro

19. un 20. jūnijā Gulbenes dzelzceļa depo notiks retro tehnikas izstāde Līgo svētki Gulbenes dep. Retro tehnikas svētkus organizē Rīgas Motormuzejs sadarbībā ar SIA Gulbenes-Alūksnes bānītis. To atbalsta valsts akciju sabiedrība Ceļu satiksmes drošības direkcija, valsts akciju sabiedrība Latvijas dzelzceļš, SIA LDz Ritošā sastāva serviss un Gulbenes novada dome.

Svētku apmeklētājiem būs iespēja ne tikai vizināties ar dzelzceļa drezīnām, apmeklēt depo tehniskās garāžas, iejusties pagājušā gadsimta industriālajā vidē un apskatīt retro spēkratus un dzelzceļa sastāvus, bet arī īpašā atmosfērā ielīgot Jāņus.

Izstādē būs aplūkojamas vismaz 25 automašīnas, un interesenti varēs noskatīties arī teatralizētu uzvedumu par Līgo svētku tēmu, par ko solījis parūpēties Stāmerienas amatieru teātris.

Ikvienam tehnisko Līgo svētku apmeklētājam būs iespēja Gulbenes stacijā īpašā gaisotnē noskatīties arī leģendāro Rīgas kinostudijas mākslas filmu Limuzīns Jāņu nakts krāsā. Pasākumu varēs apmeklēt bez maksas.

Pasākuma programmu var apskatīt šeit

bottom of page