top of page

Inženieris – progresa dzinējs!

Šo sestdien 12.septebrī Latvijas dzelzceļa inženieri kārtējo reizi svinēja savus profesionālos svētkus – Inženieru dienu. Latvijas dzelzceļnieku biedrības Inženiertehniskā apvienība (LDzBITA) šogad jau 15.reizi pulcējusi savus biedrus un šogad pulcēšanās vieta bija Ventspils pilsēta. Pasākums norisinājies viesmīlīgajā un modernajā Ventspils Jaunrades namā.

Lai uzrunātu Dzelzceļniekus Inženieru dienas svētkos bija ieradušies Laimonis Strujevičš – Ventspils domes Ekonomikas nodaļas vadītājs un Māris Petrovskis – Ventspils brīvostas pārvaldes Tehniskās nodaļas vadītājs.


Kā labākie inženieri šogad tika godāti:

1. Dmitrijs Zaicevs – Tehniskās vadības direkcijas Ceļu saimniecības diagnostikas un tehnoloģiju daļas vadošais inženieris, 2. Raimonds Geikins – Ceļu distances Latgales tehniskās daļas vadošais inženieris. 3. Svetlana Juzāne – SIA „LDZ ritošā sastāva serviss” degvielas daļas galvenā speciāliste, 4. Jānis Strods - SIA „LDZ ritošā sastāva serviss” lokomotīvju remonta centra Rīgas iecirkņa vecākais tehnologs, 5. Olga Bobiča – Jelgavas reģionālā centra SCB ierīču tehniskās dokumentācijas grupas elektrotehnisko iekārtu inženiere, 6. Andrejs Kovaļenko - Jelgavas reģionālā centra SCB ražošanas iecirkņa elektrotehnisko iekārtu inženieris, 7. Andrejs Šakaļuks – Tehniskās vadības direkcijas Vienotā dispečeru vadības centra vilcienu dispečers, 8. Romans Jefanovs – Rīgas ekspluatācijas iecirkņa tehniskās daļas vadītājs, 9. Antons Urbanovičs – Signalizācijas un sakaru distances vadītāja pirmais vietnieks, 10. Olga Lapsa – SIA „LDz CARGO” Tehniskās departamenta ražošanas tehniskās daļas darba aizsardzības vadošā inženiere, 11. Dmitrijs Solovjovs - SIA „LDz CARGO” Tehniskās departamenta lokomotīvju ekspluatācijas daļas galvenais speciālists, 12. Aleksandrs Jefimovs – Rīgas ekspluatācijas iecirkņa Vagonu saimniecības daļas Šķirotavas vagonu tehniskās apkopes punkta priekšnieks, 13. Andrejs Maksimovs - Daugavpils ekspluatācijas iecirkņa Vagonu saimniecības daļas Rēzeknes VTAP Vagonu kartējā atkabes remonta punkta meistara p.i.


Vēlreiz sveicam šī gada labākos!


Uzņēmības un drosmes pilni Ventspilī ieradās piecas komandas, kur viņus jau gaidīja sestā komanda. Ventspilnieku komanda П.У.С.К. – Первая универсальная станционная команда, komandas kapteinis Boriss Semjonovs, šogad bija visjaunākā, visi tās dalībnieki pirmo reizi komandas sastāvā piedalījās pasākumā. Rīgu pārstāvēja komanda ПЛП - Прожектор Лидии Петровны, komandas kapteinis Vitālijs Ševčenko, no Liepājas ieradās komanda Septiņos vējos, komandas kapteinis Sergejs Semenčukovs, no Jelgavas – komanda Mītava, komandas kapteinis – Aleksejs Konstantinovs. Vistālāko ceļu līdz Ventspilij mēroja komanda no Rēzeknes – Latgales kleperi, kapteinis - Mihails Žilenko, un no Daugavpils – Latgale, kapteinis – Arkādijs Gorbuls.

Žūrijas sastāvā komandu sniegumus vērtēja: Dainis Zvaners –VAS „Latvijas dzelzceļš” Tehniskās inspekcijas galvenais tehniskais inspektors, Lidija Tihaja – LDzBITA priekšsēdētāja vietniece, Poļikarps Kuprijanovs – ilggadējais LDzBITA priekšsēdētāja vietnieks, mūsu pasākuma talismans (atļaušos viņu tā nosaukt, bet no sirds), Sergejs Galaveckis – LDzBITA Ugāles nodaļas vadītājs un žūrijas priekšsēdētājs Māris Riekstiņš – LDzBITA priekšsēdētājs.

Mūsu pasākuma tēma šogad bija Inženieris – progresa dzinējs! Kā jau ierasts – divus priekšnesumus komandas gatavoja mājās, tie bija Komandu sveiciens, kur komandas iepazīstināja skatītājus ar sevi, radīja pirmo iespaidu, un Mājas darbs, kurā komandām bija jāatklāj pasākuma tēma. Un divus konkursus priekš komandām bijām sarūpējuši mēs. Viens no tiem bija konkurss Videokonference, kura laikā komandām bija jāatbild uz jautājumiem, kurus no ekrāna viņiem uzdeva dažādi dzelzceļa speciālisti. Otro konkursu mēs nosaucām Sertificēšana – tas sastāvēja no septiņiem uzdevumiem. Komandu pārstāvjiem, piemēram, bija jānosaka braucošās lokomotīves ātrums, jāatpazīst izcilie dzelzceļa inženieri, uz tausti jāatpazīst pa dzelzceļu pārvadājamās kravas, un uzdevums, kuru mēs nosaucām Jautrās pīlītes (tas man patika visvāirak) - komandām uz ātrumu bija jāuzvelk aizsargkombinezons aizsardzībai pret ķīmiskām vielām, kas ir skaiti dzeltenā krāsā.

Kā šogad uzstājās – dziedāja, dejoja un jokoja mūsu komandas – Jūs nevar pat iedomāties! Komandas bija arī mājas sagatavojušas tādas īsfilmas, ka, tās uz lielā ekrāna skatoties, var rasties šaubas, ka filmējuši un filmējušies ir dzelzceļnieki, nevis skatuves mākslinieki. Vēlos pateikties vēlreiz visām komandām par to entuziasmu, drosmi, radošo pieeju, dzirksteli acīs un lielo mīlestību pret dzelzceļu un savu darbu, kas bija nenoliedzami manāms katras komandas uzstāšanās laikā. Īpaši vēlos atzīmēt Rēzeknes komandas priekšnesumus, ja mums būtu skatītāju simpātiju balva, to noteikti iegūtu komanda – Latgales kleperi.

Un tagad, protams, par rezultātiem. Šogad uzvarētāju kausu par godpilno pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Ventspils komanda П.У.С.К., tā bija lieliska komandas debija! Pavisam nedaudz no uzvarētājiem atpaliekot, otro vietu jau trešo gadu pēc kārtas ieguva Rīgas komanda ПЛП, trešajā vietā ierindojās Liepājas komanda Septiņos vējos un mūsu cerību kausu par ceturto vieto aizveda uz Rēzekni Latgales kleperi.

Inženieru diena ir tāds lielisks pasākums, kas ir ne tikai vienas dienas prieks un līksmība, bet arī gatavošanās šim pasākumam ir neaizmirstams process, viss kopā tas ļauj mums labāk uzzināt vienam otru, atklāt un novērtēt savu kolēģu talantus, iegūt jaunu pieredzi. Es, no savas puses, vēlos pateikties Dmitrijam Solovjovam, Romanam Jefanovam, Nikolajam Kaptelovam un Jevgenijam Skulovičam par mūsu komandas – organizatoru komandas darbu, jo atrasties uz skatuves ir drošāk un mierīgāk, zinot, ka viss notiks, kā ieplānots. Un paldies Mārim Riekstiņam, ka mums visiem ir tādi Dzelzceļa inženieru svētki!


Tiekamies nākamgad, tiekamies Rīgā!







Comments


bottom of page