top of page

Ikgadējais VII Lietuvas dzelzceļu inženieru savienības kongress

Šī gada 3.jūnijā Lietuvas pilsētā Ignalinā notika ikgadējais VII Lietuvas dzelzceļu inženieru savienības (LGIS) kongress.



Kongress sākās ar tā oficiālo daļu, kuras laikā notika LGIS vadības vēlēšanas, jauno biedru svinīgā uzņemšana, kā tika uzklausīti vairāki ziņojumi par savienības paveikto darbu un nākotnes plāniem. Kongresu ar klātesošo uzrunu atklāja LGIS prezidents, AS “Lietuvas dzelzceļi” Attīstības departamenta direktors Virgilijus Jastremskas, kas arī tika vienbalsīgi ievēlēts prezidenta amatam nākamajam gadam.


Pasākums notika Ignalinas atpūtas kompleksā, kur vasaras laikā atpūšas Lietuvas dzelzceļnieku bērni. Komplekss ir aprīkots ar moderniem sporta laukumiem, un tā teritorijā kursē vilcieniņš. Svaigā gaisā arī nosirsinājās kongresa otrā daļa, kur delegātiem bija iespēja parādīt sevi dažādās sporta disciplīnās. Tika rādīti arī kinologu un viņu četrkājaino draugu paraugdemonstrējumi. Pasākums noslēdzās ar kopīgajām vakariņām nacionālā mūzikas kolektīva “Vaiva” pavadībā.


Ir patīkami atzīt, ka Latvijas dzelzceļa un Lietuvas dzelzceļu inženierus vieno ilggadējā draudzība. Lietuvas dzelzceļu inženieru savienības pārstāvji katru gadu apciemo mūsu LDzBITA rīkoto Inženieru dienas pasākumu. Savukārt Latvijas dzelzceļa inženieri ir vienmēr laipni gaidīti LGIS pasākumus. Šogad pēc LGIS prezidenta uzaicinājuma kongresā Latvijas dzelzceļa inženieru vārdā kā starptautiskās delegācijas locekļi piedalījās: Māris Riekstiņš – LDzBITA priekšsēdētājs un LR Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta direktora vietnieks, Jānis Eiduks - LR Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta direktors, Arnis Skrastiņš – Rail Baltika Latvija vadītājs un Nataļja Solovjova – LDzBITA sekretāre. Kārtējo reizi tikšanās bija lieliska iespēja iepazīt lietuviešu kolēģus, dalīties pieredzē un apmainīties ar viedokļiem, kā arī stiprināt draudzīgās attiecības.

Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page