top of page

Ieskats Latvijas Dzelzceļnieku biedrības sporta spēlēs

No 9. līdz 11. jūlijam Kuldīgas novada Padures pagasta kempingā Nabītes, kas izvietots Lielā Nabas ezera gleznainajā apkārtnē, norisinājās ikgadējās Latvijas Dzelzceļnieku biedrības (LDzB) sporta spēles. Pasākumā piedalījās 12 komandas no Ventspils, Liepājas, Skrundas, Jelgavas un Rīgas, kopumā ap 300 dalībnieku – LDzB biedri, viņu ģimenes locekļi un vienkārši atbildīgi dzelzceļa darbinieki. Sporta spēļu dalībnieku un atbalstītāju vidū bija gandrīz 70 bērnu!

Sporta spēles agrā sestdienas rītā atklāja LDzB priekšsēdētājs Jānis PĒTERSONS. Savukārt, aizvadītā gada uzvarētāj komandas kapteine, skrundeniece Emerita KNŪTIŅA svinīgā gaisotnē nodeva tiesnešu brigādei ceļojošo kausu. Un cīņa par to varēja sākties.

Pēc tam tika veikta komandu izloze, kur tās sadalīja 3 apakšgrupās. Komandu sacensības tika organizētas sešās disciplīnās: dambrete uz atdošanu, foto medības, volejbols, futbols ar gumijas zābakiem, tautas bumba un stafete. Sīvā konkurencē kopvērtējumā pirmo vietu un ceļojošo kausu izcīnīja komanda Bānītis, ar komandas kapteini Dzintaru LAIZĀNU priekšgalā. Otro vietu izcīnīja komanda Kustība, trešajā godpilnajā vietā palika Abrenes Akadēmijas Absolventi.

Individuālajā ieskaitē sportistiem tika dota iespēja mēroties spēkiem septiņās disciplīnās. Paceļot svara bumbu 111 reizes par labāku svara bumbu celšanas disciplīnā kļuva Kaspars MOCKUS. Aizlecot 2m 92 cm tālu, par labāko atlētu tāllēkšanā no vietas vīriešu konkurencē tika nominēts Arnolds FREIBERGS, sieviešu konkurencē ar rezultātu 2 m 31 cm uzvarēja Arta VĪTOLA. Spēka vingrinājumos pie stieņa vīriešu konkurencē uzvarēja Ruslans SEĻEZŅOVS, uzdevumu izpildot 25 reizes, sieviešu konkurencē uzvarēja sešgadīgā Valērija ABAKUMOVA pievelkoties divas reizes. Basketbola soda metienos uzvarēja Evita MADERNIECE bumbu precīzi trāpot grozā septiņas reizes no 10. Makšķerēšanā uzvarēja Guntis BLANKENFELDS-BLANKFELDS ar 2 kg smagu lomu. G.Blankenfelds- Blankfelds triumfēja vēl vienā individuālajā disciplīnā – Latvijas nacionālajā sporta veidā – kāršu spēlē Zole. Cirvja mešanā mērķī pirmo vietu izcīnīja Artūrs STRAZDIŅŠ.

Sacensību organizatori pateicas SIA LDZ Apsardze darbiniekiem par kārtības nodrošināšanu pasākuma laikā, jo īpaši apsargam Eināram. Medicīnisko aprūpi profesionālā līmenī nodrošināja Aiga BUĶE, par ko arī viņai liels paldies. Īpaša pateicība VAS Latvijas Dzelzceļš un SIA LDZ Ritošā sastāva serviss par atbalstu pasākuma organizēšanā. Paldies arī visiem tiesnešiem par savu patriotisko pienākumu pildīšanu, saņemot par to tikai dažu labu komentāru, taču, cerams, arī morālu gandarījumu: Mārim RIEKSTIŅAM un Kasparam BAIKOVSKIM (futbols ar gumijas zābakiem), Andrejam SALAKAM un Mārim GAILĪTIM (volejbols), Intai SVILĀNEI un Gunāram TEIVĀNAM (tautas bumba), kā arī Gitai LOGINAI (foto medības), Pēterim SIVLĀNAM (cirvja mešana mērķī), Nikolajam GUTERERSKIM (tāllēkšana no vietas), Andrejam AIZPURAM (basketbola soda metieni) un Leonīdam PUŠKINAM (spēka vingrinājums pie stieņa).

Comments


bottom of page