top of page

Ar elektrovelosipēdu uz Jūrmalu

Lai popularizētu ekoloģisku un ātru pārvietošanas līdzekli, kā arī aktīvu dzīvesveidu, 16. jūlijā Latvijas Dzelzceļnieku biedrības pārstāvji no Rīgas Ģenerāldirekcijas un Rēzeknes nodaļām devās izbraucienā ar elektrovelosipēdiem uz Jūrmalu.

Kaut gan maršruts bija līdzīgs kā pagājušajā gadā, atšķirības bija uzreiz pamanāmas. Maršruta gaitā brauciena dalībnieku skatam pavērās rekonstruēto staciju un pieturas punktu jaunās un mūsdienīgās pasažieru platformas ar ērtām uzbrauktuvēm.

Nokļūstot Jūrmalā, pirmo reizi tiks mēģināts uzlādēt velosipēdu akumulatorus oficiālajā elektriskā transporta uzlādes vietā Latvenergo Energoefektivitātes centrā, Jomas ielā 4. Izrādās, ka tas nav tik vienkārši, jo ir jāveic vismaz četras darbības. Vajag atvērt uzlādes vietas durtiņas, pieslēgties kontaktligzdai, ieslēgt drošinātāja slēdzi un obligāti aizvērt durtiņas, citādi uzlāde netiek veikta.

Nākošais ekskursijas mērķis bija Jūrmalas brīvdabas muzejs Tīklu ielā 1a, kur bija ieplānota muzeja apskate un kūpinātu zivju degustācija. Uz muzeju tika braukts pa jūras krastu līdz Lielupes ietekai un pa taciņām priežu mežā. Galu galā, mazliet maldoties mežā, tika sasniegta arī paredzētā vietā, kur ekskursantus jau gaidīja svaigi kūpinātas reņģes.

Diena pagāja nemanot, atpakaļ Rīgā nokļuvām vēlā vakarā, kopā nobraucot aptuveni 100 kilometrus un realizējot divas velosipēdu uzlādes.

Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page