top of page

23. martā notika LDzB kongress

23. martā plkst. 11.00 Rīgas Valsts tehnikuma Aktu zālē Valdemāra ielā 1C notika LDzB gadskārtējais kongress. Kongresa attēlus var aplūkot uzklikšķinot uz bultiņas pa labi vai pa kreisi redzamajā attēlā.

Kongresā uzstājās pārstāvji no dažādām dzelzceļa nozarēm. Satiksmes ministrs Kaspars Briškens uzsvēra, ka dzelzceļa nozarei šie nav tie vieglākie laiki gan tādēļ, ka mainās tradicionālie pārvadājumi, gan saistītie izaicinājumi ar lielo projektu izpildi, galvenokārt ar Rail Baltika ieviešanu. Valsts Akciju sabiedrības "Latvijas Dzezceļš" valdes priekšsēdētājs papildināja satiksmes ministru, atzīmējot, ka "Latvijas Dzelzceļš" mainās, kļūstot modernāks un inovatīvāks jaunu kravu piesaistē, kā arī par nākotnē gaidāmo sadarbību ar Eiropas platuma sliežu ceļu pārvadātājiem.

Kongresā, kā katru gadu, Latvijas Dzelzceļnieku biedrības priekšsēdētājs atskaitījās par paveikto iepriekšējā gadā un par plāniem šim gadam.

Šajā kongresā tika arī piešķirts Vecbiedra statuss un pasniegtas balvas, tiem kongresa delegātiem, kuri piedalījās Latvijas Dzelzceļnieku biedrības atjaunošanā tālajā 1991. gadā. Kā vienas no lielākajām biedrības nodaļas vadītājiem par Latvijas Dzelzceļnieku biedrības gada cilvēku tika nominēts Jāzeps Luksts. Tāpat atzinības rakstus par ilggadēju darbību saņēma Jānis Veilands un Lidija Solovjova.

Tika apstiprinātas arī izmaiņas Valdes sastāvā. Par valdes locekļiem tika apstiprināti Fjodors Mihailovs no ViVi un Jurijs Kimbers no Daugavpils.

Kongresā uzstājās Satiksmes ministrijas Dzelzceļa politikas un infrastruktūras departamenta direktors Kārlis Eņģelis - par jaunāko nozares regulējumā. Valsts dzelzceļa administrācijas direktors Andulis Židkovs informēja par aktualitātēm nozares uzraudzībā.

AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji Fjodors Mihailovs un Ingus Caune informēja par jauno vilcienu ieviešanu un ar to saistītām problēmām. Ziņojuma prezentācija ir pieejama klikšķinot uz saiti zemāk.


TD_prezentacija_LDzB_kongress 2024 copy
.pdf
Download PDF • 874KB

"RB Rail” pārstāvis Jānis Zakovics informēja par Rail Baltica projekta attīstību. Visu ziņojumu var apskatīt zemāk, klikš''kinot uz saites.


23032024_Rail Baltica projekta attīstība_Dzelzcelnieku biedriba_J.Zakovics
.pdf
Download PDF • 1.14MB








Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page