top of page

2020 - nevalstiskās organizācijās Latvijā (NVO) atzīmēja Latvijas Pilsoniskās alianses gadadienu



17. janvārī nevalstiskās organizācijās Latvijā (NVO) atzīmēja Latvijas Pilsoniskās alianses (eLPA) 15. gadadienu.

Visus šos gadus LDzB, ka alianses biedrs, izmantoja alianses piedāvātas iespējas: piedalījās dažādos semināros – par e-paraksta ieviešanu Latvijā, par jaunas produkcijas Microsoft, kura tika dāvināta nevalstiskām organizācijām Latvijā. Mēs saņēmām dažādas bezmaksas juridiskas konsultācijas, tajā skaitā konsultējamies pirms sākt formēt dokumentus par sabiedriskā labuma organizācijas statusu, piedalījāmies Memorandu parakstīšanā ar MK un Rīgas Domi, kopā svinējām vispasaules NVO dienas. Kopsapulcēs atbalstījām eLPAs biedrus, kuri nevarēja saņemt palīdzību Valsts iestādēs u.t.t.

Alianses mērķis ir Latvijas pilsoniskās sabiedrības stiprināšana un labvēlīgas vides veidošana biedrību un nodibinājumu darbībai, īstenot dialogu ar pārvaldēm un citiem lēmumu pieņēmējiem, veidot vidi stiprai, aktīvai un zinošai pilsoniskajai sabiedrībai pašvaldību, nacionālā un starptautiskā līmenī.

Svinīgajā vakarā alianse saņēma apsveikumus no Latvijas Republikas Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, no Latvijas Republikas Tieslietu ministra Jāņa Bordāna un Tieslietu ministrijas parlamentārā sekretāra Jura Juraša, no Latvijas Republikas Kultūras ministra Naura Puntuļa par nozīmīgu ieguldījumu pilsoniskās sabiedrības attīstībā un sabiedrības līdzdalības veicināšanā. Alianse palīdzēja savām biedriem realizēt lērumu finansētus projektus.

Aliansi apsveica arī ilggadēji draugi un atbalstītāji : no Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas parlamentāra sekretāre Zanda Kalniņa – Lukašēvica, pārstāvji no Ministru kabineta, Latvijas Valsts Kancelejas, ASV vēstniecības Latvijā un Norvēģijas Karalistes Vēstniecības, Sabiedrības Integrācijas Fonda, Frīdriha Eberta fonda, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā, Jaunsardzes centra, Microsoft Latvia, Swedbankas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta.

Kopā ar citiem alianses biedriem arī LDzB pasniedza eLPA direktorei Kristīnei Zonbergai ziedus un nelielu piemiņas dāvaniņu.


Alianses direktore sveica klātesošos un pateicās par atbalstu un sadarbību.

bottom of page