top of page

2012. gada kongress

2012. gada 24. martā notika LDZB ikgadējais kongress. Tā kā LDZB priekšsēdētājs nevarēja piedalīties, tad šoreiz to vadīja Māris Riekstiņš. Kongress tika atklāts ar priekšsēdētāja sagatavotu uzrunu, kurā viņš atskaitījās par gada laikā padarīto. Tika nolasīts revīzijas komisijas ziņojums un vienbalsīgi pieņemts LDZB budžets 2012. gadam un apstiprināts gada darba plāns ar kuru var iepazīties biedrības mājas lapā.


LDZ prezidents Uģis Magonis informēja, ka dzelzceļam šis ir bijis finansiāli veiksmīgs gads un nākotnē ir paredzēti plaši investīciju projekti, kā arī novēlēja dzelzceļnieku biedrībai sadarboties ar mācību iestādēm jaunu darbinieku piesaistei.


Dāvis Bušs no SIA „Gulbenes Alūksnes bānītis” informēja par bānīša atbalstītāju gada laikā paveikto Gulbenes Alūksnes mazbānītī un par iespēju bānīša atbalstītājiem iestāties biedrībā „Bānīša draugu klubs”.


Profesionālās psihofizioloģiskās novērtēšanas centra psiholoģe Irina Panasina uzstājās ar ziņojumu par Sertificēšanas centra aktualitātēm un nozares specifiku. Ar Sertificēšanas centru sīkāk var iepazīties LDZB mājas lapā.

Kongresā tika pasniegti apbalvojumi, kā iepriekš tika nolemts valdes sēdē. Ar atzinības rakstu tika apbalvoti Artūrs Bite un Ārijs Tunķelis par Aktīvās Atpūtas pasākuma rīkošanu vasarā. Sergejam Čigakam, Natalijai Silai un Jevgēņijam Pučinskim tika pasniegts apbalvojums par ieguldījumu inženierdienu organizēšanā. Nosaukumu Gada cilvēks saņēma Pēteris Svilāns, kurš pateicās sporta svētku dalībniekiem un organizētājiem un solīja, ka šāds pasākums tiks rīkots arī šajā gadā.

Kongresā uzstājās firmas AECOM Baltijas reģiona direktors Arnis Kākulis ar referātu par Railbaltic līdzšinējiem izpētes rezultātiem. Šis referāts ir pieejams LDZB mājas lapā. Satiksmes ministrijas dzelzceļa departamenta pārstāvis Jānis Eiduks papildināja iepriekšējo tēmu ar stāstījumu par praktiskām problēmām ar kādām jāsaskaras RailBaltic projekta realizācijā.

bottom of page