top of page

2022. gada LDzB kongress



21. maijā pēc trīs gadu pārtraukuma klātienē tika sasaukta LDzB pārstāvju sapulce jeb kongress. Kā ierasts, tas risinājās Rīgas Latviešu biedrības telpās.

Kongresā piedalījās no LDzB nodaļām izvirzītie delegāti, kolektīvo biedru pārstāvji, kā arī lūgtie viesi.

Pēc kongresa atklāšanas vārds tika dots LR satiksmes ministram Tālim Linkaitam un VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājam Mārim Kleinbergam.

Satiksmes ministrs aicināja LDzB plaši iesaistīties diskusijās par dzelzceļa transporta attīstību ilgtermiņā un atzīmēja, ka neskatoties uz to, ka daudz kas jau ir paveikts, lielākie darbi vēl priekšā. Tas galvenokārt tika attiecināts uz "Rail Baltica" projektu, kā arī valsts iekšienē nodrošināmiem pasažieru pārvadājumiem.

LDz - nozīmīgākā LDzB kolektīvā biedra - valdes priekšsēdētājs atzīmēja izturību, kādu demonstrē dzelzceļnieki pārmaiņu laikā, kuras nebūt nav beigušās. Viņš arī uzsvēra, ka LDz daudz strādā pie pasažieru infrastruktūras uzlabošanas un modernizācijas.

Pēc LDzB valdes priekšsēdētāja Māra Riekstiņa ziņojuma, kā arī 2022. gada darba plāna un budžeta apstiprināšanas, vārds tika dots LR Satiksmes ministrijas Dzelzceļa politikas un infrastruktūras departamenta direktoram Kārlim Eņģelim. Viņš klātesošos detalizēti iepazīstināja ar aktualitātēm nozares regulējuma jomā.

Savukārt pavisam nesen Valsts dzelzceļa administrācijas (VDzA) direktora amatā apstiprinātais Andulis Židkovs sīkāk pakavējās pie VDzA pienākumiem un funkcijām.

Ar izvērstu prezentāciju

par PV prezentacija 21 05 2021
.pdf
Download PDF • 1.44MB

"Pasažieru pārvadājumu attīstība" kongresā uzstājās AS "Pasažieru vilciens" Tehniskā departamenta vadītājs Fjodors Mihailovs. Tajā galvenais uzsvars tika likts uz jaunajiem, rūpnīcā "Škoda" ražotiem elektrovilcieniem, kuru ekspluatācijas uzsākšana Latvijā tiek gaidīta ar lielu nepacietību.

Kongresa noslēgumā tā delegātus un viesus uzrunāja AS "RB Rail" izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Agnis Driksna. Viņš sniedza detalizētu pārskatu par Rail Baltica projekta attīstības gaitu, akcentējot šodienas aktualitātes un ieskicējot nākotnes perspektīvas.


Latvijas Dzelzceļnieku biedrības kongress_Agnis Driksna
.pptx
Download PPTX • 15.32MB


Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page