top of page

Sēru vēsts


Ir piezadzies skumju un sēru brīdis. Mūžībā aizgājis mūsu biedrs un draugs Jānis Pētersons. Lielākā dzelzceļnieku saimes daļa noteikti nav jāiepazīstina ar Jāni. Dzelzceļa nozarē kopš 1962. gada. Latvijas Dzelzceļnieku biedrības valdes priekšsēdētājs laikā no 1998. līdz 2017.gadam, biedrības Goda biedrs. Eiropas Dzelzceļnieku Asociācijas (A.E.C.) Latvijas sekcijas prezidents no 1999.gada līdz došanās mūžībā, A.E.C. viceprezidents 2004. -2008. Par sasniegumiem tautsaimniecības attīstībā 1997. gadā apbalvots ar ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Jānis bija fantastiski tolerants Cilvēks, izcili inteliģents, augsta līmeņa profesionālis. Ar milzīgu vēlmi un centību caur dzelzceļa nozari veidot Latvijas transporta sistēmu arvien modernāku un cilvēkiem pieejamāku. Sadarbība, uzticēšanās, orientācija uz attīstību - ir vārdi ar kuriem viennozīmīgi var raksturot kopīgu darbu ar Jāni.

Par Latvijas Dzelzceļnieku biedrības valdes priekšsēdētāju Jāni Pētersonu ievēlēja laikā, kad biedrībai krustcelēs nonākot, bija jāatpazīst mainīgās vēja brāzmas, jāmana priekšā esošās taciņas un jāizvēlas ceļš turpmākajai biedrības darbībai. Jau pēc pieciem gadiem biedrības kongresā lēmām – Jānis būs mūsu Goda biedrs.

Arī Latvijas dzelzceļnieku vārds un piedalīšanās Eiropas dzelzceļnieku saimē ir Jāņa Pētersona nopelns. Pārstāvēdams Latviju Eiropas Dzelzceļnieku Asociācijā, Jānis arī caur šo līdzdalības formu ir devis būtisku pienesumu Latvijas dzelzceļa nozares reformācijai no pagātnes – nākotnē.

Jānim Pētersonam nu ejams cits - mūžības ceļš. Šeit palicējiem jāpierod.


Ar visdziļāko līdzjūtību piederīgajiem,

Latvijas Dzelzceļnieku biedrības valde


Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page