top of page

Aizvadīti Latvijas Dzelzceļnieku biedrības sporta svētki


Pagājušās nedēļas nogalē Jelgavas novada atpūtas kompleksā “Grantiņi” norisinājās Latvijas Dzelzceļnieku biedrības Sporta svētki, kuros komandas sacentās par galveno balvu - Latvijas Dzelzceļnieku biedrības kausu.

Galveno godalgu sīvā un neatlaidīgā cīņā ieguva komanda “Kustība” iegūstot 38 punktus no 42, kuras kapteinis bija LDz Vilcienu kustības organizācijas daļas Rietumu reģiona vecākais dispečers Maksims Troņins, otro vietu ar 24 punktiem ieguva komanda "RSS", bet trešo - "EP Lokomotīve" ar 21 punktu.

Paralēli sacensībām komandu ieskaitē, tika izveicīgākie dzelzceļnieki individuālajās disciplīnās. Savas spējas sporta spēļu dalībnieki varēja apliecināt tāllēkšanā no vietas, šautriņu mešanā, basketbola soda metienos, svara bumbas celšanā, makšķerēšanā un kāršu spēlē “Zole”.

Kopumā Sporta svētkus kuplināja vairāk nekā 100 Latvijas Dzelzceļnieku biedrības biedri un viņu ģimenes locekļi.

Sacensību organizētājs Artūrs Bite komentējot pasākuma norisi, uzsvēra, ka vislielākā piekrišana bija šautriņu mešanas disciplīnai, kurā piedalījās 51 dalībnieks. Arī svaru bumbas celšana izpelnījās lielu piekrišanu.

“Ja agrāk svaru bumbas celšanā startēja tikai vīrieši, šogad spēkus izmēģināja arī sievietes. Basketbola sodu metienus izpildīja 43 dalībnieki, no kuriem labākais rezultāts bija 6 punkti no 10 metieniem. Tas ir augsts rādītājs, jo ne kurš katrs profesionāls basketbolists var uzrādīt šādu rezultātu. Makšķerēšanas disciplīnā ar 600 gramīgu līdaku uzvarēja Sergejs Atrahimovičs, SIA "LDZ ritošā sastāva serviss vecākais lokomotīvju remonta kvalitātes kontroles inspektors ", pēc sacensībām sacīja A. Bite.

Sergejs Atrahimovičs par noķerto līdaku sacīja, ka to aptuveni pusotra metra dziļumā izdevās pievilināt ar 12 cm garu sarkanas krāsas gumijzivtiņu, jo pirms tam bija izmēģinājis savā arsenālā esošos voblerus, taču tos zemūdens plēsoņas neiekāroja: “Tagad man ir skaidrs, uz kādiem mānekļiem nākamgad ķeršu zemūdens plēsoņas.”

Pierādījumu tam, ka aug jauna, gudra un attapīga dzelzceļnieku paaudze, sarūpēja astoņgadīgais Roberts Bite, kurš no 12 maksimālajiem punktiem ieguva 11,5 un godam izcīnīja pirmo vietu dambretes turnīrā.

Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page