top of page

Aizvadīta 20. Latvijas dzelzceļa inženieru diena



18. septembrī Gulbenē pulcējās dzelzceļa inženieri no visas Latvijas, lai parādītu un pārbaudītu savas spējas draudzīgā, bet azartiskā gaisotnē.

20. inženieru dienā piedalījās Liepājas un Jelgavas apvienotā komanda “Pārmaiņu vējš”, Daugavpils komanda “Latgale”, bet Rīgu pārstāvēja komanda - “Kaimiņi”.

Pasākuma atklāšana un 2021.gada labāko dzelzceļa inženieru godināšana norisinājās skaistajā Kalnienas stacijā uz kuru komandas un pasākuma organizatori devās tvaika mutuļu ieskauti, jo bānīša vagonus vilka tvaika lokomotīve Ferdinands.

Pasākumu Kalnienas stacijā atklāja Latvijas Dzelzceļnieku biedrības (LDzB) priekšsēdētājs Māris Riekstiņš, LDzB Inženiertehniskās apvienības priekšsēdētāja vietnieks Dainis Zvaners, kā arī VAS “Latvijas dzelzceļš” valdes locekle Vita Balode-Andrūsa.

Pēc svinīgajām uzrunām tika godināti 2021.gada labākie dzelzceļa inženieri un par tādiem šogad tika atzīti:

  • Iļja Korago - VAS "Latvijas dzelzceļš" Galvenais infrastruktūras projektu koordinācijas speciālists;

  • Dainis Lācis - Valsts dzelzceļa tehniskā inspekcijas Vecākais eksperts bīstamo kravu pārvadājumu jautājumos;

  • Vjačeslavs Bučinskis – VAS “Latvijas dzelzceļš” Elektrotehniskās pārvaldes Infrastruktūras attīstības un tehnoloģisko procesu daļas vadītājs;

  • Igors Novikovs – VAS “Latvijas dzelzceļš” Sliežu ceļu pārvaldes Nodalījuma joslas apsaimniekošanas daļas Zemes klātnes uzturēšanas brigadieris;

  • Aleksejs Kostins – VAS “Latvijas dzelzceļš” Informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju direkcijas DB administrators;

  • Vladimirs Karevs – VAS “Latvijas dzelzceļš” Elektrotehniskās pārvaldes Vecākais metroloģijas inženieris;

  • Jūlija Oršere - VAS “Latvijas dzelzceļš” Elektrotehniskās pārvaldes Vecākā elektrotehnisko SCB iekārtu inženiere.

Pēc pasākuma svinīgās daļas Ferdinands Inženieru dienas dalībniekus nogādāja atpakaļ Gulbenē, kur dzelzceļa inženieri šķetināja organizatoru sarūpētos uzdevumus. Šogad asākie prāti bija apvienojušies Rīgas komandā “Kaimiņi”, iegūstot ceļojošo inženieru dienas uzvarētāja kausu.


Ikgadējās Dzelzceļa inženieru dienas organizēja LDzB biedri Nataļja Solovjova, Dmitrijs Solovjovs, Romans Jefanovs un Jevgenijs Skulovičs, kas vēlas izteikt lielu pateicību centram “Dzelzceļš un Tvaiks”, par īpašo viesmīlību un lielisko ekskursiju, kā arī liels paldies “Gulbenes-Alūksnes” bānītim, īpaši Aldim Kreisleram un Raitim Melderam, par uzņemšanu un vizināšanu.

Iepriekš Inženieru diena Gulbenē notika tālajā 2009.gadā, un jāteic, ka visi konkursa dalībnieki bija patīkami pārsteigti par pozitīvajām izmaiņām Gulbenes stacijā un depo. Depo ir izremontēts un atvērts apmeklētājiem, bet Gulbenes stacijas ēkā ir iekārtojies izglītojoši interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks”.

Gulbene noteikti ir vieta, ko apmeklēt ar visu ģimeni un to arī aicinām darīt!


Senioru nodaļa aicina uz pārgājienu

LDzB ir izvaidota jauna nodaļa “Senioru nodaļa” un par tās vadītāju apstiprināts LDzB viens no LDzB atjaunotājiem, kādreizējais valdes priekšsēdētājs, LDzB Goda biedrs Edgars Elksnis LDzB Senioru noda

bottom of page